Råvaror

Stor omsorg läggs på att hitta råvaror av hög kvalitet.

Svenskt jordbruk med öppna landskap och en omsorg om planeten! Mjölet kommer från Wästgötarna i Västergötland. Sädesslagen är av äldre kultursorter med ett högt närings- och mineralinnehåll samt låg glutenhalt. Vid malningen tas hela sädeskornet till vara vilket bidrar till det höga näringsinnehållet. Blötläggning av hela korn och surdegsprocessen innebär att fytinsyran bryts ner så att kroppen kan tillgodogöra sig alla vitaminer och mineraler som de äldre sädesslagen innehåller. Förr var bröd mat och det kan det vara även idag! Ölandsvetet är fantastiskt att baka med och används mest, men alla sorter är smakrika och det kommer också fram tack vare den långa processen med surdegsbakning.

Bakverk och bullar bakas på ekologiskt svenskt smör och oraffinerat socker. Saltet jag använder är franskt havssalt.

Samtliga mina produkter innehåller inga extra tillsatser utan bakas så naturligt som möjligt.

Produkterna kan innehålla spår av nötter då det används i tillverkningen.