Välkommen till Katarinas bröd och kaka

Jag bakar bröd av utvalda ekologiska råvaror. Bröden är antingen surdegsbröd eller långjästa bröd med lågt jästinnehåll. Den längre jäsningen gör att aromerna och smakerna ges tid att utvecklas.  För mig är bakning lust och kreativitet och det som inspirerar är säsongen och möten med människor.

Mjölet kommer från Wästgötarna i Västergötland. Sädesslagen är äldre kultursorter med ett högt närings- och mineralinnehåll samt en annan sammansättning av gluten. Vid malningen tas hela sädeskornet till vara vilket bidrar till det höga näringsinnehållet. Jag tycker det är spännande med en ursprunglig råvara som är naturlig och därmed påverkas av stunden.

Hela korn läggs i blöt och surdegsprocessen är lång och då bryts fytinsyran ned så vår kropp kan få tillgodogöra sig de vitaminer och mineraler som finns i mjölet. Bröd blir mat genom denna process!

Bageriet är beläget på vår gård och drivs främst av mig och min man och ibland någon av våra pojkar. Än så länge bakar jag själv och öppettiderna anpassas efter våra familjeomständigheter, håll utkik på facebook för mest aktuell information.